Centraal stofzuigen

Dakbedekkingen

Een schoon huis zonder inspanning is helaas niet mogelijk. Als u kiest voor centraal stofzuigen blijft deze inspanning echter wel tot een minimum beperkt.

Het systeem bestaat uit een centrale unit, de eigenlijke stofzuiger, geplaatst in bijvoorbeeld de kelder of op zolder. De stofzuigerslang sluit u aan op één van de stofcontacten, de vaste punten in huis. Met behulp van de aan/uit schakelaar in het handvat van de slang bedient u de machine. Het stof verdwijnt en belandt in de stofzuigerzak van de centrale unit.

Bij centraal stofzuigen verdwijnt stof uit de woonruimten zonder de nadelen zoals we die kennen van de traditionele stofzuiger: het gesleep met een apparaat, de herrie en de uitblaas van fijnstof en typische vieze luchtjes in de ruimten waar men stofzuigt. Zo houdt u uw huis op een gezonde manier schoon.

Voordelen

GEZOND: Geen uitblaaslucht in uw vertrekken, het stof wordt afgevoerd naar de centrale unit. Vergeet astma en allergieën. In tegenstelling tot een draagbare stofzuiger, kan een centraal stofzuigsysteem de opgezogen (micro)stofdeeltjes afvoeren naar buiten. Huismijt en bacteriën krijgen zo geen kans zich in uw woning te verspreiden. Daardoor blijft de lucht altijd zuiver en gezond.

VEILIG: Geen gesleur met een toestel en vervelend snoer. Trappen poetsen is geen gevaarlijke klus meer.

SNEL: U halveert de stofzuigtijden, de woning blijft langer proper. De kleinste stofdeeltjes verdwijnen, ze worden niet meer terug in de woning geblazen. Tal van bedrijven en hotels rekenden reeds hun profijt uit. De investering verdient zichzelf snel terug door de besparing op poetskosten.

GERUISLOOS: Aangezien de unit elders opgesteld staat, heeft u geen lawaaihinder van de motor.